16 % dintre șomerii hunedoreni sunt tineri sub 30 de ani

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara (AJOFM Hunedoara) a anunțat datele șomajului, de la sfârșitul lunii iulie 2021 (deși ar trebui cele de la sfârșitul lunii august). În acel moment, erau înregistrați 5.412 șomeri (din care 2.885 femei), rata șomajului fiind de 3,15 %.

Ceea ce nu vrea să spună explicit AJOFM Hunedoara este cât este șomajul real în rândul tinerilor.

Noi facem calculele pentru dumneavoastră cititorii noștri, dar nu putem merge, așa cum ar fi normal, până la vârsta de 34 de ani.

Până la vârsta de 29 de ani, în județul Hunedoara erau 888 de șomeri, adică 16% din totalul șomerilor. Procentul și cifra sunt mai mult decât grăitoare, dar autoritățile locale și județene nu dau doi bani pe acești tineri, pentru simplul fapt că foarte puțini dintre ei votează.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara,  32 %, urmat de cei cu studii gimnaziale 25 %, iar 17 % au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii. Șomerii fără studii și cu nivel de studii primare reprezintă 15 % din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 9 %, iar cei cu învățământ postliceal sunt 2 %, mai susține AJOFM Hunedoara.

Nicu Tașcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *