Președintele APDCM trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mare al tinerilor șomeri din Hunedoara

Peste o mie dintre șomerii hunedoreni sunt tineri sub 30 de ani La sfârșitul lunii ianuarie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara erau înregistrați 6.723 șomeri (din care 3.300 femei), rata șomajului fiind de 3,93 %, anunță AJOFM Hunedoara. Însă în structura acestora, 14% sunt tineri sub 30 de ani, mai exact este vorba despre 1026 de persoane, iar 15% sunt tineri între 30 și 39 de ani, mai exact 1024 de persoane. ”Datele sunt cât se poate de îngrijorătoare și arată că proiectele de milioane de euro din bani europeni implementate de AJOFM Hunedoara sau de ANOFM sunt frecție la piciorul de lemn.

Ponderea tinerilor sub treizeci de ani în totalul șomerilor, din datele raportate de AJOFM Hunedoara (care nu întotdeauna au corespondent în realitate) arată că lucrurile nu se mișcă aproape deloc. Aș mai adăuga în plus că în România cineva este considerat tânăr până la 35 de ani, deci pe lângă mia de persoane de până în 30 de ani, mai putem pune lejer 500.

Vi se pare că interesează pe cineva?”, a declarat președintele Academiei pentru Democrație Comunitate și Mediu, Nicu Tașcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *