Despre noi

#Academia pentru Democrație

Suntem Academia pentru Democrație Comunitate și Mediu - o organizație non-profit, nepartinică, care promovează libertatea, democrația și drepturile omului.

Sloganul nostru este: „Competențe pentru tineri!”. 

image12-2

Asociația Academia pentru Democrație, Comunitate și Mediu a fost înființată în anul 2009 și a funcționat până anul trecut sub numele Asociația “Niloran”, nume provenit de la membrii fondatori. Este o organizație neguvernamentală de tineret, care s-a implicat în educația nonformală a tinerilor din județul Hunedoara și nu numai. De asociația noastră se leagă primele două campanii de conștientizare realizate în Municipiul Petroșani, “Fă diferența! Colectează selectiv!” și ”Petroșaniul selectează pentru viitor”, realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Petroșani, în anul 2009 și 2019. Începând cu 2015 am implementat peste 20 de proiecte legate de democrația participativă, având printre finanțatori primării și consilii județene, precum și Ministerul Tineretului și Sportului, dar și proiecte de mediu cu finanțare de la companii private, precum OMV Petrom. Anul trecut, nu am implementat niciun proiect, pandemia afectând bugetele de proiecte ale instituțiile cu care am colaborat până atunci.

Doneaza pentru Academia pentru Democratie Comunitate si Mediu

#Donează

Ajută-ne cu o donație!

Orice sprijin cât de mic este de mare ajutor pentru noi, pentru că doar împreună putem crește și doar cu implicarea tuturor putem contribui cu adevărat la promovarea libertății, democrației și drepturilor omului

Donează

#Echipa

Avem o echipă cu viziune!

Avem o gândire liberă, modernă și suntem pro-activi, deschiși la orice inițiativă de colaborare din aria noastră de activitate!

Nicu Tasca - presedinte APDCM
Nicolae Tașcă

Președinte